RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


Ismét Moonsorrow Budapesten

Az északi folklórral fertőzött fémzenék egész Európában szép sikereket érnek el, Magyarországon azonban még az átlagosnál is népszerűbbek. Ennek köszönhető, hogy a Korpiklaani vagy a Finntroll mellett a Moonsorrow is évente visszatér hazánkba: legközelebb április 3-án hallhatjuk az északi sörhuszárokat, a szintén finn Swallow The Sun és a német Debauchery bemelegítő koncertjei után.

A 1995-ben alakult Moonsorrow (melynek amúgy a Finntroll billentyűse, Henri Urponpoika Sorvali is tagja) zenéje a folk metal epikusabb, méltóságteljesebb ágához tartozik. E megközelítésnek szemléltető példája legutóbbi albumuk, mely immár az ötödik a sorban: a hatvan percnyi zene ugyanis mindössze két monumentális tételre tagozódik. A Moonsorrow blackes alapokra épülő folkzenéjében hangokba önti a természet zord törvényeit, az északi pogány népek mondavilágának bölcsességét, mindennapos csatáik tüzét.

Hitelességüket finn nyelvű dalszövegeik is fokozzák, a már említett új album címe például Viides Luku - Hävitetty (Ötödik Fejezet - Feldúlva) lett. Ez a lemez újabb áttörést hozhat a csapatnak, mely alig pár éve mutatkozott be a nemzetközi porondon. Magyarország etekintetben kivételes helyzetben van, hiszen a 2004-es, első budapesti koncert a Moonsorrow legelső külföldi fellépései közé tartozik, és azóta a finnek minden évről évre visszatérnek hazánkba.

Április 3-án a szintén finn Swallow The Sun lesz az egyik előzenekar a Kultiplexben: ez a nagyjából hét éve működő csapat a metal lassabb, doomosabb válfaját képviseli, melyet leginkább a My Dying Bride produkciójához lehet hasonlítani. A csapat már az első, The Morning Never Came című albumával felhívta magára a figyelmet, a Kerrang! például napjaink egyik legfenségesebb doom metal produkciójának kiáltotta ki a zenéjüket. Februárban már harmadik lemezét adta ki az azóta is kitartóan dolgozó csapat, a Hope című korongon többek között Jonas Renkse (Katatonia) és Tomi Joutsen (Amorphis) is szerepel vendégénekesként.

A kezdőlendületet a német Debauchery koncertje adja majd meg: a 2000 óta működő death metal gárda produkciója minden bizonnyal az est legdurvább zenei élménye lesz, még úgy is, hogy a németek amúgy nem nélkülözik a humort: legutóbbi, Back In Blood című albumokhoz például egy olyan bónuszlemezt is mellékeltek, melyen többek között a Genesis, a Rammstein vagy a Beatles death metal átdolgozásaira botránkozhatunk.

A három gárda koncertjére jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

Ravaged Hope European Tour - tudnivalók:
2007. április 3., kedd 19.00 óra
Budapest, Kultiplex
Moonsorrow, Swallow The Sun, Debauchery koncertek
Belépő: 3900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.moonsorrow.com
http://www.swallowthesun.net
http://www.debauchery.de
http://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/moonsorrowofficial
http://www.myspace.com/swallowthesundoom
http://www.myspace.com/debaucheryband

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!