RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


Ensiferum - fémzene és csatazaj a Pecsában

Erő, bátorság és hősi csaták zaja: e három dolog költözik április 21-én a Petőfi Csarnokba, melyet egy hat gárdából álló metálos harci különítmény száll meg ezen az estén. Az elitalakulat a finn Ensiferum lesz, mely éppen egy "győzelmi turné" keretében járja be Európát. Külföldi kísérői, a Suidakra és a Naildown is komoly erőt képviselnek, a magyar színeket pedig a Sin Of Kain, az Archaic és a Bloodrainbow képviseli majd a színpadon.

Az Ensiferum neve latinul kardhozót jelent - keresve sem lehetett volna jobb elnevezést találni egy olyan zenekarnak, mely saját meghatározása szerint harci metalt játszik. A finn Markus Toivonen által 1995-ben alakított együttes a számtalan tagcsere után, 2000-ben adta ki debütáló albumát, a Children Of Bodom és a Nightwish kiadójaként ismert Spinefarm gondozásában. Ez a korong még csak saját hazájukban tette ismertté őket, de a Flemming Rasmussen (Master Of Puppets, Ride The Lightning) producer segítségével elkészült Iron már a határokon túlra is elrepítette az Ensiferum folkos harci énekeit.

Ezt követően azonban megbomlott a csatarend, és három tag kivált a kompániából, Markusnak azonban sikerült pótolnia a őket, így a Dragonheads című minialbumon már az új énekes és bőgős mutathatta meg erejét. Az új "harcostársak" olyan jól beváltak, hogy nem sokkal ezt követően egy 10. születésnapi koncert-DVD is rögzítésre került, és azóta elkészült a Victory Songs című friss lemez is.

A harci metálest második hadosztályát a német Suidakra képezi majd: ez az 1994 óta létező német zenekar nyers black/death metal elemeket párosít bombasztikus heavy metal tempókkal zenéjében, és az egészet folkos hangulatokkal teszi igazán különlegessé. Az együttes nem csak szavakban, hanem a valóságban is igen teherbírónak bizonyult, hiszen az idén megjelenő Caledonia immáron nyolcadik stúdiólemezük lesz.

A harmadik fellépő a Finnországból származó, 2003-ban alakult Naildown, mely modern hibrid metálnak nevezi zenéjét. A csapat komoly ambíciókkal jött létre, ahogy azt a World Domionation címet debütalbumuk is jelzi. Az Opeth-hez vagy a Strapping Young Lad-hez hasonló dalaikat elismerés fogadta hazájukban, s Dreamcrusher című új lemezükkel már nem csak a finnek ismerkedhetnek.

Három magyar zenekar is erősíti majd a sorokat ezen az estén: a 2002-ben alakult Sin Of Kain a hazai extrém metal színtér egyik legjobbja, melynek igényes, gazdagon hangszerelt dallamos black metáljára már az első kiadványuk kapcsán felfigyelt az itthoni szaksajtó - csakúgy mint a szintén fellépő Archaic első lemezére: a szemtelenül fiatal thrash csapat Time Has Come To Envy The Dead című korongja a Vic Records-nál jelent meg. A harmadik magyar fellépő a fagyos észak hangulatát megidéző zord death metállal készül: a 2002-ben létrejött Bloodrainbow neve minden bizonnyal már ismerősen cseng a műfaj kedvelőinek.

A hat zenekar este hétkor kezdődő pecsás koncertjére jegyek már országszerte kaphatók a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

The Tour Towards Victory - tudnivalók:
2007. április 21., szombat 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Ensiferum, Suidakra, Naildown, Sin Of Kain, Bloodrainbow, Archaic koncertek
Belépő: 3900 Ft, a koncert napján 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.ensiferum.com/
http://www.suidakra.com/
http://www.naildownrock.com/
http://www.sinofkain.com/
http://www.archaic.hu/
http://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló:
http://www.spinefarm.fi/ensiferumecard/
http://www.myspace.com/suidakra
http://www.myspace.com/sinofkain

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!