RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


Moór Bernadett: Elkésni szépen kell

Lemezbemutató koncert: 2008. május 30.
Kongresszusi Központ 20.00
Sztárvendég: Horváth Charlie

Végre egy olyan albumot tarthatunk a kezünkben, amelynek előadója nem akart megfelelni a most divatos zenei irányzatoknak, egyetlen dal sem készült úgy, hogy közben arra gondolt volna, vajon hány rádió játssza majd. Moór Bernadett régóta készül egy olyan szólóalbumra, amelyen megmutathatja igazi hangját és azt a zenei világot, amelyben igazán otthon érzi magát. Ez a stílus nem más, mint a jazz, amelynek számos válfaját felsorakoztatja a hanghordozón.

- Igyekeztünk arra törekedni, hogy minél színesebb, könnyen emészthető zenét készítsünk - mondta az énekesnő. - Nem is tudtam volna mást elképzelni magamnak, hiszen mióta csak az eszemet tudom az igazi nagy kedvenceim mindig is Barbra Streisand, Diana Krall vagy Natalie Cole voltak. A dalok leginkább egy-egy hangulatot tükröznek, amelybe az öröm, a szomorúság, az önirónia és a humor is belefért, azaz minden érzés, amit nap mint nap megélünk. Fontos volt számomra, hogy a szövegek is az én gondolataimat, érzelmeimet mondják el, így a témájukat is leginkább a saját életemből, a tapasztalataimból merítettem, és ezt a szövegírók fantasztikusan ültették át a dalokba.

Bernadett arra a munkálatok alatt mindvégig a tökéletes minőségre, az egyedi hangzásra és saját maga megtalálására törekedett. Az album 50 hangszeres zenész közreműködésével született, így a lehető legszínesebb albumot sikerült elkészítenie, amelyen ráadásul Horváth Charlie-val is énekel egy duettet Pesti Broadway címmel, amelyben a régi idők budapesti éjszakáját "sírják vissza" egy kis nosztalgiával.

A dalok zeneszerzője nem más, mint az Európa szerte is jól ismert Fekete-Kovács Kornél volt, a szövegeket pedig Szabó Ági, Hegyi György, Hárs Viktor és Hajós András írták, az utóbbi például a pletykák természetéről, hiszen ezek hatását ugyanúgy átélte már, mint Bernadett.

Az énekesnőt ugyanis hosszú időszakon "tartotta szemmel" a média, de mióta néhány éve két szép gyermekét neveli, eltűnt a nyilvánosság elől. Bernadett ugyanis már általános iskola kora óta énekel, tagja volt a Harlekin Gyermekszínháznak, az Országos Szórakozató Központban pedig olyan énektanárai voltak, mint Kósa Zsuzsa vagy Fogarasi János. Az Ungár zenekarral hét éven keresztül a mostani lemez stílusához hasonló jazz standardeket énekelt, de vokálozott Varga Miklós, Ádám és Éva, sőt a Snake Heart zenekarnak is, de dolgozott a Perfect Name-mel is, a Ladánybene27-ben pedig állandó tag volt. Igazán ismert a Bestiák Bedhy-jeként lett, hiszen a lánycsapatnak több éven át óriási sikere volt. Bernadett persze akkor is járt hangképzésre, amikor a látszólag könnyedebb popzene vizein evezett. Ezt most sem hanyagolja el és Dékány Endre, valamint Winand Gábor szárnyai alatt szeretne még jobb lenni és úgy tervezi, hogy a zongoratudását is feleleveníti.

Moór Bernadett pénteken tartja a lemezbemutató koncertjét, ahol Charlie nem véletlenül lesz a sztárvendége. A rekedt hangú énekes ugyanis az énekesnő Elkésni szépen kell című albumán is énekel egy duettet vele Pesti Broadway címmel. Bernadett számára természetesen ez nagyon nagy megtiszteltetés volt és nagyon élvezte a közös munkát, de Charlie is hasonló lelkesedéssel beszélt erről:
- Az album szerzőjével, Fekete Kovács Kornél sokáig volt a zenészkollegám, ő mesélt nekem először arról, hogy dolgozik ezen az albumon - mesélte Charlie. - Vakon megbíztam benne, hiszen már sok közös soul, jazz zenét játszottunk együtt. Megmutatta a Pesti Broadway című dalt és azt mondta, ha tetszik, nagyon örülnének, ha elénekelném Bernadettel. Meghallgattam és tényleg nagyon jónak találtam, a szövegét is magaménak éreztem, Bernadettel pedig soha nem volt semmi bajom, mindig is nagyon kedveltem, tehetségesnek tartottam és most a közös munka során csak megerősítette a véleményemet.

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!