RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


Ansamblul Baroc Transilvania

Ansamblul Baroc Transilvania a luat ființă în decembrie 1996, la inițiativa flautistului István Nagy. Turneele efectuate în străinătate cuprind: Olanda, Germania, Austria, Elveția, Belgia, Ungaria, Italia și Republica Moldova. Palmaresul din România include: Festivalul Muzicii de Cameră de la Brașov, Toamna Muzicală Clujeană, Festivalul "Constantin Silvestri" de la Târgu Mureș, Festivalul de Artă Medievală de la Sighișoara, concerte la diferite filarmonici din țară, recitaluri transmise în direct la radio, apariții la recepții oferite de Președinția României și de Ministerul Afacerilor Externe. Deține până în prezent peste 420 de apariții publice. Repertoriul formației include muzică din Barocul european și din repertoriul autohton. Este interesant de remarcat prezența câtorva piese contemporane dedicate ansamblului de compozitorii Dan Voiculescu, Adrian Borza, Hans Peter Türk, Cornel Țăranu și Adrian Pop. Din anul 2000, Ansamblul Baroc Transylvania cântă cu instrumente de suflat de epocă (flauto traverso - copie J. Rottenburgh, flauto dolce - cópii după J. Heitz, Th. Stanesby și J. Steenbergen). Ansamblul a înregistrat trei CD-uri cu muzică veche vest-europeană, autohtonă și cu piese ale unor compozitori contemporani, dedicate Ansamblului Baroc Transylvania, precum și un DVD - "O călătorie muzicală" - comentat în patru limbi: engleză, germană, română și maghiară, care cuprinde muzică autohtonă veche și nouă.
István Nagy a absolvit Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Ca prim flautist în orchestra Operei Române din Cluj-Napoca, a cântat în multe țări europene (Olanda, Germania, Italia etc.). De asemenea, a fost mulți ani membru al orchestrei "Europa Symphonie" din Viena, colaborând astfel cu celebrități ca Bolshoi Balet din Moscova sau José Carreras. În prezent se dedică studiului flautului travers baroc, sub îndrumarea ocazională a lui Wilbert Hazelzet (Amsterdam).
Zoltán Majó a fost flautist în orchestra Operei Române din Cluj-Napoca. Pasiunea sa pentru muzica barocă l-a condus însă și spre flautul drept (flauto dolce), la care cântă cu măiestrie. A urmat cursuri în acest domeniu la Budapesta, Sopron (Ungaria) și Thun (Elveția), cu Sabine și Tuomas Kaipainen (Elveția) și Anneke Boeke (Olanda). Neobosit promotor al muzicii vechi autohtone, a activat în mai multe formații de muzică veche și a efectuat numeroase înregistrări cu instrumente de epocă. A realizat de asemenea numeroase transcripții din diferite manuscrise și culegeri de muzică autohtonă, precum și studii științifice în domeniul muzicii vechi. Predă flaut drept la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" și la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca.
Ciprian Câmpean a studiat violoncelul la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca (clasa prof. Vasile Jucan) și a participat la cursuri de măiestrie internaționale de muzică de cameră și violoncel. În prezent cântă în orchestra Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca, colaborând frecvent cu Opera Română din Cluj-Napoca. Ca membru al cvartetului de coarde "Arioso", al Ansamblului Baroc Transylvania și al altor formații de muzică de cameră, a susținut numeroase recitaluri în România și în străinătate (Germania, Elveția, Olanda, Austria).
Erich Türk
a fost organist și dirijor de cor la Biserica Evanghelică din Mediaș. În prezent este lector universitar la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. A studiat orga la Cluj-Napoca (cu Ursula Philippi) și la Viena (cu Mihai Rădulescu), iar clavecinul la Viena, precum și la numeroase cursuri de măiestrie în Germania, Franța, Elveția, Portugalia și Rusia. Are o bogată activitate concertistică, iar în anul 2000 a fost laureat al Concursului internațional de orgă "J.S. Bach" din Brugge (Belgia). În aprilie 2004 a dobândit titlul de doctor în muzică cu calificativul magna cum laude.

Duminică, 12 octombrie 2008

18.00 - Biserica Anglicană - Concert de Muzică Barocă - formația "Transilvania" (Cluj) - "L'entretien des muses"

Fernanda Romila

Absolventă a clasei de compoziție a profesorului Octavian Nemescu (1994) și a clasei de orgă (1996) de la Universitatea Națională de Muzică din București, Fernanda Romila este selecționată pentru o bursă DAAD la Hochschule für Musik und Künste din Bremen (Germania).
După doi ani de studiu cu specializarea clavecin, la clasa profesorului Bernhard Klapprott, susține în iunie 1998 examenul de licență, la care obține calificativul maxim.
Este prezentă în numeroase concerte și înregistrări radio cu Ansamblul baroc "Continuo" din București. Începând din 1997, este membră a Ansamblului baroc "Le Chardon", cu care susține turnee în Germania și Olanda, realizează emisiuni TV și înregistrări radio pentru TV Terz și Radio Bremen, precum și înregistrări pe CD. Este membră a ansamblului baroc "Codex" din Sfântu Gheorghe, cu care susține concerte în țară. Este membră fondatoare a Societății Bach - România.
Între 1998 și 2000, este studentă a Conservatorului Regal din Bruxelles, la clasa de clavecin a profesorului Frédérick Haas.
În iunie 2000, a înregistrat un CD în Belgia, cu o primă audiție mondială: Sonatele pentru clavecin cu acompaniament ad libitum de P. J. Vandenbosch (sec. XVIII).
Din 2003, este membră a ansamblului francez "Orfeo", cu care participă la numeroase festivaluri și turnee în Franța, Olanda și Irlanda (2003-2006).
În 2004, inițiază cursul de Istoria literaturii instrumentale și vocal-instrumentale. În martie 2005, susține concertul de debut la Paris - Eglise des Billettes. În 2006, obține titlul de doctor summa cum laudae la Universitatea Națională de Muzică din București, cu teza "Literatura pentru clavecin cu acompaniament ad libitum a secolului XVIII".
În prezent, este asistentă la Facultatea de Muzică a Universității "Spiru Haret", unde predă pianul.

Luni, 13 octombrie 2008

19.00 - Teatrul Odeon - Concert la Trei Clavecine - Fernanda Romila, Roxana Neacșu, Raluca Enea (București) - "Johann Sebastian Bach și fiii săi"

Roxana Neacșu

Roxana Neacșu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, specializarea pian, la clasa profesorului Sandu Sandrin. Din anul 2004, este studentă la "Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main" (Germania), la clasa de clavecin a profesorului Harald Hoeren. A urmat cursuri de măiestrie susținute de Menno van Delft și Jesper Christensen.
Participă la manifestări muzicale, festivaluri sau emisiuni de radiodifuziune, printre care: "Barocknacht", "Barockmarathon", "Klangkoerper Museum - 1822 Wandelkonzert im Staedel", "Shortcuts", "Musica Antiqua", "Alte Musik in Bergen, "Hoerprobe Deutschland - Deutschlandradio Kultur", "Musikfestival Rhein-Neckar", "Fränkische Musiktage", desfășurate în Frankfurt am Main, Giessen, Weilburg, Heidelberg, Mannheim etc.
Cântă alături de ansamblurile camerale sau orchestrale "Les Trois Mains", "Pulcinella", "La Passione" și "Heidelberger Sinfoniker" Ansamblul "Les Trois Mains" a câștigat premiul publicului în cadrul concursului "Alte Musik Treff", Berlin (2006). Participă din același an la concertele organizate de societatea "Yehudi Menuhin - Live Music Now".

Luni, 13 octombrie 2008

19.00 - Teatrul Odeon - Concert la Trei Clavecine - Fernanda Romila, Roxana Neacșu, Raluca Enea (București) - "Johann Sebastian Bach și fiii săi"

>>>>>

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!