RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


Ez3kiel (F), The Inspector Cluzo (F), Esclin Syndo
2009. április 24., péntek 21h

Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft.

Akik pár évvel ezelőtt látták az A38 Hajón a francia elektro-intrumentális zenekar, az Ez3kiel fellépését, biztosan nem tartják túlzásnak a bejelentést: Európa egyik legjobb és leginnovatívabb zenekara lép fel ismét a hajón. Társfellépőként a zúzós funkrockot játszó, szintén francia The Inspector Cluzo és az Esclin Syndo ad koncertet.

Az Ez3kiel, három francia fiatalember triója (illetve az utóbbi időben négy fiatalember kvartettje), amely semmi máshoz nem hasonlítható zenét produkál. Elektronikus alapok gazdag ritmikájára ültetik rá dubból, rockból, ambientből, ipari zenéből, funkból és technoból ötvözött, elképesztően atmoszférikus számaikat. Hol lassan úszó pszicheldélia, hol rohanó, riffezett metalhangzás, hol a legsúlyosabb triphop, amin finom reggae-ritmusok szűrődnek át. Mindehhez a meghatározhatatlan, de letaglózó zenei gazdagsághoz professzionális és koncepciózus látványvilág társul. Az Ez3kiel koncertjei inkább valamiféle összművészeti performanszhoz állnak közel, semmint könnyűzenei produkcióhoz.

Az 1994-ben alakult zenekar az utolsó hangfoszlányig és látványelemig aprólékosan és tökéletesen kidolgozott produkciója egészen különleges élményt ígér. Az Ez3kiel minden egyes albuma (és koncertje) igazi remekmű. Az eddigi karrier betetőzése a két évvel ezelőtt megjelent Naphtaline című DVD. Finom harmóniák és brutális metalzúzdák váltakoznak, csodás videoklipekkel megtámogatva. A látványvilág pedig semmi máshoz sem hasonlítható: XIX. századi metszetek és XXI. századi technológia találkozása. Az Ez3kiel teljesen külön, egyedi utakon jár, olyan zenei tájakat felfedezve, ahová mások nemigen merészkednek el.

A zenekar tagjai:
Joan Guillon: programozás
Stéphane Babiaud: gitárok
Yann Nguema: basszusgitár
Matthieu Fays: dob

Lemezek:
Battlefield, 2008
Naphtaline, 2007 (DVD)
Live Versus Tour, 2004
B4rb4ry, 2003
Handle with Care, 2001

www.ez3kiel.com
www.myspace.com/ez3kielmyspace

Előzenekarként pedig egy duó lép fel, egy gitáros és egy dobos... Nem sok, gondolhatná, aki még nem hallotta az Inspector Cluzot, amelynek két tagja nagyvonalú humorral, meggyőző virtuozitással és kellő lazasággal képes egy szimfonikus zenekar gazdagságával játszani bluest, funkot, popot és nyers rockot. A Rózsaszín Párducból ismert felügyelőt kabalafigurává választó duó annyira lazán nyomja a funkyt, hogy első hallásra el sem hinnénk, hogy franciákról van szó. Nem véletlen, hogy a Fishbone tagjai is fantáziát láttak a velük való együttműködésben, így kerülhetett az énekes Angelo Moore és a basszusgitáros Norwood Fisher az Inspector Cluzo lemezére.

A duó tagjai:
Malcolm Lacrouts: gitár, ének
Phil Jourdain: dob, ütőhangszerek

www.myspace.com/theinspectorcluzo

Nincs Magyarországon még egy olyan zenekar, amely jobban illene az Ez3kielhez, mint az Esclin Syndo csapata, amely saját meghatározása szerint indusztriális elektrometalt játszik, a helyzet azonban nem ennyire súlyos. Az eredetileg háromtagú zenekar világszínvonalú muzsikája ugyan hordoz magában valamit az ipari zenéből, de az énekesnő, Berger Dalma gazdag orgánuma, a számok rafinált ritmikája, a páratlanul atmoszférikus zenei világ inkább a Goldfrapp vagy a Moloko lemezeit juttatja eszünkbe. Tökéletes precizitás, melankolikus hangulatok, elegáns hangmintázás és gazdagon burjánzó ének - a közeljövő magyar világsikerének receptje.

A zenekar tagjai:
Berger Dalma: ének
Sándor Dániel: billentyűsök
Kolozsi Péter: basszusgitár
Ratkóczy Huba: gitár
Somló Dániel: dob

www.mypace.com/esclinsyndo

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy a honlapon a jegyfoglalási lehetőség megszűnt. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online jegyirodákban. Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!