RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEKARTmania prezintă Opeth la Sibiu

Opeth va sustine primul concert din Romania în cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu ce va avea loc în perioada 17 - 19 iulie 2009. Trupa invitată special va urca pe scena ARTmania în prima zi a festivalului, vineri, 17 iulie.

Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat în parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu. Primele trupe care au confirmat participarea în cadrul fesivalului sunt Tristania (Norvegia) si Opeth (Suedia).

În ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanță printre care HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation.

Biletele, în valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonament, vor fi puse în vânzare miercuri, 28 ianuarie, în rețeaua magazinelor Diverta, precum și online, pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint si www.myticket.ro. În perioada 28 februare - 1 mai, biletele si abonamentele puse în vânzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonamente.

Opeth cântă metal progresiv din 1990. În cei 19 ani în care trupa a trecut prin multe schimbări Åkerfeldt, membru din 1992, solist si chitarist, compozitor principal, este artistul care si-a dedicat întreaga carieră acestui proiect. Influentat în tinerete de trupe heavy metal precum Slayer, Black Sabbath, King Diamond si Morbid Angel, Åkerfeldt s-a lasat impresionat de rockul progresiv al anilor '70 si de stilurile fusion, acustic, metal. Aceste influente se regăsesc în muzica trupei.
Mixul sonor format din părti de heavy metal si pasaje acustice, combinat cu elemente din progressive metal si progressive rock conferă indentitate mărcii Opeth.
În 2006, Åkerfeldt vorbea despre abordarea sa deschisă asupra genurilor muzicale în Metal
Hammer Magazine: "Nu are sens să cânti întro trupă si să mergi întro singură directie când le poti aborda pe toate. Ar fi imposibil pentru noi să cântăm numai hard metal; el este rădăcina noastră ... si va rămâne mereu în esenta muzicii noastre."

Primul album marca Opeth, Orchid, a fost înregistrat în 1994 testând limitele stilului prin sunete de chitări acustice, pian si voci curate. Albumul a primit calificative promitătoare din partea presei, au fost apreciate proportiile secventelor grele cântărite în raport cu părtile acustice lejere.
În 1996, Morningrise este lansat în Europa. Al doilea album contine cinci piese ample, întrun total de 66 de minute, piese interpretate în turneul din Marea Britanie si Scandinavia. Urmarea acestui turneu a fost lansarea internatională a primelor albume prin casa de discuri Century Media.
My Arms, Your Hearse
a fost lansat în 1998 si a marcat o tranzitie ireversibilă în muzica trupei prin accentuarea rifurilor genului progressive metal si diminuarea prezentei armoniilor de chitară.
A urmat Still Life lansat în 1999 în Europa si 2001 în SUA. Un album conceptual, spunea Åkerfeldt, o poveste traspunsã printrun album integrat în stilul progresiv.
Blackwater Park,
albumul lansat în 2001 alături de Steven Wilson de la Procupine Tree a fost catalogat de Allmusic ca fiind impresionant si foarte inspirat, zdruncinând conventiile compozitionale ale stilului. Opeth pleacă pentru prima dată întrun turneu mondial de promovare si apare la Wacken Open Air în 2001 în fata unui public de peste 60.000 de ascultători.
Deliverance si Damnation
au aparut la un an diferentă, în 2002 si 2003, albume concepute pentru a fi lansate împreună, la sugestia lui Jonas Renkse de la Katatonia, vechi prieten cu Åkerfeldt, care i-a propus să scrie un album heavy si altul soft. Albumele au generat prima intrare în topurile americane si aproape 200 de concerte în 2003 si 2004. Opeth lansează primul lor DVD, Lamentations (Live at Shepherd's Bush Empire 2003), care contine un concert de două ore si un documentar despre înregistrările albumelor Deliverance si Damnation.
În 2005, trupa semnează contractul cu Roadrunner Records si lansează în iunie Ghost Reveries, album pentru care trupa a repetat trei săptămâni înainte de a intra în studio, ceva nou pentru Opeth, trupa care nu mai repetase înainte de înregistrări din vreme productiei My Arms, Your Hearse, în 1998. Chiar de la lansare, Ghost Reveries ocupa locul 64 în topul din SUA si numărul nouă în Suedia, un nou record pentru Opeth. În 2006 apare al doilea DVD si o relansare a albumului cu o piesă bonus, un cover după Soldier of Fortune, Deep Purple.
Anul trecut a fost lansat Watershed, albumul cu sapte piese remarcabile. Chiar de la lansare Watershed o intrat pe numărul 23 în topul Billboard 200 si pe prima pozitie în topul albumelor din Finlanda.

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!