RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


HÍREK - NEWS


Internatív világrock

A világzene izgalmas eklektikáját és a rock'n'roll határozott, pozitív, kemény és hiteles életérzését gyúrja egybe zenéjében az újraéledt csámisi! zenekar. A trió új, 10 perc című kislemeze már mindenki számára hozzáférhető a zenekar honlapján, a http://www.csamisi.hu/misidia.htm oldalon.

Végre nem csak egy külföldi sikercsapat majmolására, egy nyugaton bevált stílus meghonosítására törekvő zenekar került a képbe Magyarországon! A csámisi! egyedi hangja meglévő igényt elégít ki, színre lépésével régóta tátongó űrt tölt be a honi zenei életben.

A csámisi! énekes-gitárosa Császári Gergely immár tíz éve tartja életben a csámisi! nevet, kisebb nagyobb megszakításokkal. Egy ilyen kitérő volt a 2008-as év, amikor is a gitáros-zeneszerző a Kaukázus formációban szerepelt, s nevéhez fűződik a zenekar legnagyobb pályát befutó slágerének, a Szalai Éva című nóta zenéjének megírása. A Kaukázusból való kiválása után két zenészbarátjával, Szert Zsigmonddal (dob) és Apáti Ádámmal (basszusgitár) újraélesztette a zenekart, mely egy merőben új csapást vág magának a hazai zenei térben. Saját megfogalmazásuk szerint a csámisi! egy "internatív" zenekar. Amint azt Császári magyarázta: "Az internatív egy befogadó, átjárási lehetőséget teremtő, nem a szokásos sémákat használó, de akár a legmélyebb gyökerekig hitelesen és természetesen visszanyúló zenei irányzat, gondolkodási mód és életstílus."

A zenekar új, Tíz perc című kislemezén három kiváló dal hallható, igazi zenei csemegék, melyek hol a balladisztikus népzenei dallamvilágot, hol bársonyos sanzonos ízt idéznek, a rock'n'roll-trió felállást különböző instrumentumokkal kiegészítve. A csapat igazi erőssége a színpadi muzsikálás: az élmény számba menő koncertjeiken gyakran egészül ki a csapat vendégzenészekkel, mindig új színt adva a szerzeményeknek.

Fork, Spoon and Knife

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!