RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


VOLT Fesztivál

"Mindenütt jó, de legjobb Sopron!" - hangzik jónéhány éve a VOLT Fesztivál meglehetősen találó szlogenje. A VOLT ma már Sopron város egyik legfontosabb jelképévé vált, a felmérések szerint a helyiek körében 90% fölötti az elfogadottsága, a lakosok majdnem annyira büszkék rá, mint a Tűztoronyra.

Világsztárok és exkluzív fellépők minden színpadon

4 nap alatt 220 hazai- és világsztár zenekar és DJ fordul meg Sopronban a 17. VOLT Fesztiválon. A legnagyobb érdeklődés a Limp Bizkit, Marilyn Manson és Franz Ferdinand koncertjét kíséri, ők azok, akik Európa legjelentősebb fesztiváljairól érkeznek Sopronba. Sokan kíváncsiak az Earth Wind & Fire experience 40 éves, jubileumi nagykoncertjére. Az elektronikus zene rajongóit is kényezteti az idei VOLT: Laurent Garnier és a Freestylers élő koncerttel érkezik, de jelen lesz többek között a Chase & Status, a Noisia, a Junkie XL, James Holden, LTJ Bukem & MC Conrad és a Plump Dj's is.
Rajtuk kívül több helyszínen a világzene, a hiphop, a rock és a jazz kiválóságai szerepelnek még az idei VOLT-on.
A hazai fellépők sora is rendkívül impozánsra sikeredett. A VOLT szervezői számára a legnagyobb büszkeséget az jelenti, hogy Révész Sándor - húsz év után - hazai fesztiválok közül kizárólag a VOLT meghívását fogadta el.
Ugyancsak exkluzív és igazán jó hangulatú koncerttel, külső helyszínen nyitja meg a VOLT Fesztivál július 1-jén este 6-kor az MKB Aréna Sopronban Ákos, aki a "40+1" című turné záró előadásával érkezik.

Színház és más...

Minden korábbinál tartalmasabb kínálatra számíthatnak azok, akik nem csak kizárólag a zenei program miatt látogatnak a VOLT Fesztiválra.
A Páneurópai Piknik és a rendszerváltás 20. évfordulója alkalmából több beszélgetésnek és előadásnak ad otthont a VOLT Fesztivál. A "Mi jut eszedbe a rendszerváltásról?" című beszélgetés vendége lesz Schmidt Mária, Gerő András, Katona Attila, Nagy László, Nagy Feró és ef. Zámbó István. Egy másik, igencsak érdekesnek ígérkező beszélgetés témája szintén legalább 20 évvel korábbra tekint vissza. "VOLT-e élet az Internet- és a mobiltelefon-korszak előtt?" címmel többek között Szikora Róbert, B. Tóth László, Fábián Tibor, Ligeti Nagy Tamás és Legát Tibor beszélget.
További előadások vendége lesz többek között Vágó István, Soma Mamagésa, Bakács Tibor, Para-Kovács Imre és Eszenyi Enikő.
"Isten szereti-e Marilyn Manson-t?"
címmel beszélgetnek a Közös Pont sátrában, ahol a történelmi egyházak képviselői négy napon át lelki útravalóval, beszélgetésekkel, játékokkal várják a fesztiválozókat.

A VOLT színházi programja keretében a Vígszínház, a TÁP Színház és a Momentán Társulat 8 előadással készül, emellett pedig 4 napon át a Dumaszínház legjobbjai szórakoztatják a résztvevőket.

A civil utca sátraiban drogprevenciós és művészeti előadásokon vehet részt bárki, idén is lesz véradási lehetőség, a legextrémebb külső helyszínként pedig bűnmegelőzési céllal a sopronkőhidai bőrtön- és fegyházba rabomobillal szállítják azokat, akik közelről kíváncsiak egy cella nyomasztó hangulatára.

A VOLT szervezésében napközben Sopron belvárosával, műemlékeivel, kincseivel és gasztronómiai érdekességeivel ismerkedhetnek a fesztiválozók, akik négy napon át különféle játékok és vetélkedők keretében a Hűség városát veszik birtokba.

Kiállítás, performansz...

A VOLT Fesztivál és a Páneurópai Piknik előfutáraként "89-09" címmel nyílik szabadtéri fotókiállítás a soproni Deák téren június 28-án, vasárnap 15 órakor. A tárlat a 20 évvel ezelőtti Sopront mutatja be, a vasfüggönytől a Páneurópai Piknikig bezárólag.

A VOLT egyik leglátványosabb akciója keretében ef. Zámbó István és Wahorn András társaikkal Trabantokat dekorálnak át a fesztiválozók szeme láttára. A neves kortárs művészek feladata, hogy a járműveiken visszaköszönjenek a 20 évvel ezelőtti időszak szimbólumai. Az alkotásokat Sopron városa nyár végén Berlinnek ajándékozza.

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!