RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


HÍREK - NEWS


Kaposvár nyerte a Hangfoglaló Hétfőt

A kaposvári iskolások előadása nyerte a Hangfoglaló Hétfő nevű játékot, ezzel együtt az 1 millió forintos fődíjat. Az első helyért az egész város megmozdult, a Zene nélkül mit érek én című dal előadásában 12 általános iskola és 3 gimnázium vett részt. Összesen 55 nevezés érkezett a szervezőkhöz, közülük 14 csoport kapott különdíjat.

Hétfő 11 órakor az eredményhirdetéssel véget ért a Hangfoglaló Hétfő elnevezésű játék. Az általános és középiskolásokat még április végén buzdította arra a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) valamint a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSz), hogy május 25-én adják elő a Zene nélkül mit érek én című dalt, vegyék fel kamerával, tegyék fel a netre, és részt vehetnek a játékban. 55 pályamű érkezett, és megközelítőleg 130.000 szavazat. A versenyt a kaposvári iskolások előadása nyerte.
- Amint megtudtuk, hogy van Hangfoglaló Hétfő, összeálltunk a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános iskolával, és a nevezés mellett döntöttünk - mondta Kokas Ferenc, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. - Később sokan csatlakoztak hozzánk, így összesen 12 általános iskola és 3 gimnázium 600 diákja indult. Az igazgatókkal megbeszéltük, hogy szolfézs órán a Zene nélkül mit érek én című dalt megtanítják mindenhol a diákoknak. A fúvós zenekarunk is beszállt, ők már ismerték a dalt, és játszották hangversenyeken. Az előadás napján minden részvevő gyereket elengedtek tanári felügyelettel. Szita Károly polgármester is szívügyének tekintette a játékot, és honlapján buzdította a kaposváriakat a szavazásra. Az 1 millió forintos fődíj fele a miénk, a szervezőktől dobfelszerelést és cintányérokat kértünk.
Második helyen a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola, harmadik helyen a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma végzett. A versenyen fellelkesülve a Hanosz tagságába tartozó hangszerkereskedőktől 14 induló, köztük az ezüst és bronzérmes kapott értékes tárgynyereményt összesen újabb 1 millió forint értékben. Valamennyi részvevő kedvezményes hangtechnikai vásárlásra jogosító utalvánnyal gazdagodott. A nyereményeket 3 héten belül megkapják.
- Véget ért az első Hangfoglaló Hétfő, s én most arra kérek mindenkit, hogy legyen nagyon büszke saját produkciójára, és soha ne feledje el, hogy ez az 55 videó nem egymás ellen, hanem egymás mellett küzdött egyazon célért. A zene és a zenélés csodálatos érzésének népszerűsítéséért - mondta Andrásik Remo, a Hanosz főtitkára. - Jövőre újra kezdjük okosabban, ügyesebben, tapasztaltabban, mert ezt nem lehet, nem szabad abbahagyni.

További információ:
www.hangfoglalasonline.hu

Forrás:

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!