RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTEK, RENDEZVÉNYEK


Artisti invitati la Peninsula: Korn, Tricky, the Rasmus, Europe, Ska-P si Babylon Circus

Formatii care au stabilit directia muzicii pe plan international, au scos hituri de un urias succes si au sustinut concerte memorabile vor veni între 26 si 29 august la Tîrgu Mures, la cea de a opta editie a Festivalului Peninsula. Festivalul nostru va fi si anul acesta un magnet pentru trupe de pe tot globul, începând cu Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Franta.

Concertul lunii august va fi cel al Korn, cea mai mare si influentă formatie de metal de la sfârsitul anilor '90, care a vândut 35 de milioane de albume în toată lumea. Formatia de nu-metal care combina hip-hop, alternative si elemente electronice a devenit vocea unei generatii: vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy si colegii de trupă nu transmit doar muzică, ci un fel de a trăi, ceea ce i-a propulsat în topul celor mai bune albume, cu Life is Peachy, Follow the Leader sau cu Issues. Korn III - Remember Who You Are, albumul care urmează să apară în luna iulie va avea, cu sigurantă, aceeasi priză la public ca toată discografia Korn. Câstigători ai premiului Grammy, aflati pentru prima oară în România, cei de la Korn vor încheia seria concertelor de pe scena mare a Peninsulei.

Când spunem Tricky ne gândim la "smecher" si complicat", atribute care I se potrivesc perfect complexului artist, care este unul din idolii trip-hopului. Încă de la colaborarea sa cu veteranii genului, Massive Attack, a început să popularizeze muzica sa întunecată, lentă si eterică, Karmacoma devenind cel mai strălucitor exemplu pentru faptul că muzica are efecte vindecătoare.
Artist cu o voce inconfundabilă, cel cu care colaborează divele muzicii internationale (Björk, Neneh Cherry, Alanis Morissette), Tricky va sosi la Tîrgu Mures cu toată formatia sa si va fascina publicul din fata Terasei.

Trupa finlandeză The Rasmus este un invitat care a gustat déja în anul 2006 la Festivalul Peninsula din entuziasmul de care sunt capabili peninsularii. În urmă cu patru ani, pe malul Muresului 15.000 de fani au cântat alături de trupă megahitul "In the Shadows", finlandezii întorcându-se pentru a plusa nebunia rock pe care au produs-o data trecută.

Și dacă vorbim despre hit-uri rock trebuie mentionată prezenta granzilor din Suedia, Europe, care aduc aerul muzicii anilor '80 la Festivalul Peninsula prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock al tuturor timpurilor, "The Final Countdown". Dar Europe nu a cucerit fanii doar în urmă cu două decenii, pentru că maestrii sunt nemuritori si cu ultimul album "Last Look at Eden", pe care îl vor aduce si la Tîrgu Mures, după ce o întreagă Europă a avut ocazia să îl aprecize deja.

Formatia madrilenă Ska-P a devenit, prin turneele continue, reprezentantul numărul unu al stilului ska-punk din Europa. Fetele însorite si muzica celor de la Ska-P reprezintă doar un voal care acoperă mesaje critice adresate regimurilor politice transmise prin intermediul unei muzici de o înaltă calitate. Elementele de mai sus sunt si cele care stau la baza atractiei mase inimaginabile de oameni le au fată de concertele lor, peste tot în Europa.

Gypsy-punk, reggae, ska si elemente melodice franceze sunt componentele Babylon Circus, un adevărat comando de elită al distractiei. După etica clară a chanson-ului francez, trupa îndeamnă publicul la dans prin întregi filozofii în ceea ce priveste salvarea lumii.

"Nu întâmplarea face ca Festivalul Peninsula să se întipărească în constiinta publică sub forma unui eveniment mereu diversificat. Prezenta unor nume precum Korn, Tricky si Ska-P este dovada că valoarea de bază a festivalului nostru rămâne în continuare diversitatea. Aici la Tîrgu Mures nu punem accent doar pe prezentarea unor trupe de deschidere la festivalurile vest europene, ci, în acelasi timp, încercăm să oferim publicului nostru concerte dintre cele mai pretentioase si distractive. Tîrgu Mures s-a dezvoltat pe parcursul anilor trecuti într-un oras-festival, fapt de care se vor convinge toti cei care decid să petreacă alături de noi sfârsitul lunii august, pe malul Muresului", declară directorul Festivalului Peninsula, Bodor László.

Oferta muzicală a festivalului va creste în continuare cu noi trupe internationale, pe care le vom anunta în perioada următoare. Cea de-a 8-a editie a Festivalului Peninsula va avea loc la Tîrgu-Mures între 26-29 august, evenimentul fiind organizat de Sziget Management si Organizatia Tinerilor Maghiari din România - MIÉRT.

Vissza - Înapoi


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!