RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


AFTER RAIN: Vitorlát szélbe
(Edge Records - Paranoid Rec. [Erdély/Ro])

Az After Rain története még 2006-ban elkezdődött, és 2008-ban egy teljes albumnyi hanganyaggal jelentkeztek a kiadónál, sőt a Vitorlát Szélbe lemez angol nyelvű változata is ott lapult a magyar lemez alatt. A hangszerek mögött ismerős arcok vannak felállva: a mikrofon előtt Horváth Anett (Horváth Anett Band) szépeleg, a főgitár Szíjártó Zsolt (ex-Akela) válláról lóg alá, a bőgőről Vincze Róbert (Horváth Anett Band) adja a kontrát és a dobon Kiss Viktor (ex-Pakolgép, Kontrollzé) üti a ritmust.

Az ötvenkét perces játékidőbe tizenegy rock tétel fért bele. A hangulat laza, és néha gyanúsan popos (pl. Forr Az Út). Anett hangja csodálatosan természetes, de a sok óóóó-óóó-zás mattá teszi a csillogást néha. A szövegek sem kiemelkedően nagyok, sőt, de az ének eltereli a figyelmet a szavakról. Tulajdonképpen nem is tudom, mitől jó ez a lemez. A riffek a rockosabb ágról szakadtak le, és a dalok inkább a dülöngélő tempó és rockballadás lombokon lebegnek. Kocsmadalokról van szó, azt hiszem. Motoros-, ivó-, csajozós, délutáni fesztiválokon biztosan sikeres lenne a zenekar, mert az akkordozások slágeresek és a klasszikus szólók tudnak szépek is lenni. Új, rendkívüli vagy maradandó dolgok nem történnek a lemezen. Fület cirogatóak a dalok (de nem lagymatagok), karcsúak a témák, de hiányzik az a dolog, ami magával szokta ragadni a hallgatót. Néha az ismétlések az unalom lötyögő istenét kísértik meg.

Jól megszerkesztett tétel mind a tizenegy, csak soknak tartom ezt a hangvételt és stílust egyetlen albumon. Hiába erősek az A Kövek Beszélnek akkordjai, és hiába korcsolyázik Anett szépséges hangja a fülzsírcsatak medrében, ha már hallottunk hasonlót tőlük és más előadóktól is előbb. Az A Felhők Fehérek (melynek angol megfelelője The Sky Is Blue) viszont már egy progresszívebb, töményebb, komplexebb, az előbbi daloktól majdnem teljesen eltérő stílusú szférát célzott meg, és mint a dallista utolsójaként arra enged következtetni, hogy belőle indul ki az ígéretes folytatás.

6.5/10
sebesi

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!