RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


Agregator: Szürkület
(Nail Records-Paranoid Records [Erdély-Ro])

Közhírré tétetik, hogy az Agregator család egy hosszasnak nem mondható vajúdás után egy új taggal bővült, aki a Szürkület keresztnevet kapta. Szürkület-et az Audioplanet-ben Jaya Hari das segítette napvilágra, borítót pedig a Dark Tranquillity-s Niklas Sundin-tól kapott, ahogyan a két éves bátyja, A semmi Ágán, is.

A CD-be kilenc eredeti magyar melodic death'n roll nóta van beleégetve. A kezdő dal, a Horizont, a szokásos Agregatoros rock'n roll tempóban indul, de az első éneksor eléggé furán hangzik, többszöri meghallgatás után sem tudom elfogadni, de a többi részével a dalnak semmi baj. Az ezt követő Soha már-ban betonoznak rendesen, finom Svédországra emlékeztető dallamok kígyóznak, ez az egyik kedvencem erről az anyagról. A harmadik durvulat, egy koncertkedvenc szám lesz az biztos, Zuhanás. Egyszer hallottam már élőben, tényleg nagyon jól szól, ebben a darabban fel lehet lelni egy kevés Last Time P. Lost-os gotic riffeket, ahogy a másik albumkedvenc számomban a Les Gueules Cassées-ben, ami megint skandináviát idéző dallammal indul, itt már szebbek a verselések és egyszerű ősgotic szólók az átmenetek, a levezető dallam Mackintosh mestert juttatja eszembe. A címadó dal ismét egy kőkemény Agregator sálger lesz az biztos, talán ez a Túlontúl kisöccse, középtempós melodic death csemege pihentető szavalásokkal.

Szép rock'n roll durvulat A rengeteg is. Tulajdonképpen zúzda lesz ott, ahol a Szürkület bármelyik darabja megszólal, még a nótáskedvű zöld húsörlőnek és a saláta ujjú haverjának is fog tetszeni ez az anyag.

Egy újabb magyar büszkeség született. Ez egy gondosan összeállított, nem túl változatos a korong, de tényleg érdemes meghallgatni és birtokolni ezt az anyagot. Ja, és ez nem kamu.

Sebesi Attila

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!