RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


ÁMOK: Szent vér
(Hammer Records-Paranoid Records [Erdély-Ro])

E 2005-ös anyag tizenharmadik darabja, a Nevergreen sláger Ámok, azzal kezdtem a lemez hallgatását. Hm. Piszkosul erős dallá kovácsolták. Koszos lett és sokkal vastagabb, mint ahogy azt a Nevergreen előadásában lehetett hallani.

De ugyanez a koszosság és kövérség jellemző az egész albumra. A billentyű monumentális, helyenként beteg doom-os, a bőgő gyilkosul döng, a vokál férfias, az akkordok bikák. A Nevergreen stílusú súlyosságból is megmaradt egy kevés, de az Ámok mindenképp több, mint Nevergreen. Fölösleges is emlegetni azt a korszakot. Nem a múltban élünk. Ez egy igazi barbár metal.

Kedvenc szerzeményeket nem tudok mondani, pedig tizenhárom dal van belevésve szent vérrel a korongba, az összjátékidő több mint 1 óra. A szövegvilág az angyalok, szentek, történelem, alkonyok, éjszakák, elmúlás egy-egy mozzanatát örökíti meg gótikusan. Szóval a szókincs nem csak a vér, gótika, hit, halál, erotika, nász, tested, ima, százezer, izzik szavak összekombinálásából áll. Még bejönnek új szavak is: fény, ajándék, halottlátó, bíbor.

A Radics Béla és Bencsik Samu tiszteletére írt P.Box és P.Mobil dalból is egy barbár dal lett, megámokosították ezt is ezek a pogányok. Az albummal nem tudok egyelőre betelni. Mikor a Nevergreen feloszlásáról kaptam a hírt, sajnáltam a dolgot, de most már egy szikrányi sajnálat sem motoszkál bennem, főleg, hogy a Nevergreen két erős támpillére (Ruszity Vladimir és Matlári Miklós) egy kőkemény zenekart hozott össze: www.amok.hu.

A CD tartalmazza a Sámánimához készült klipet is.

Sebesi Attila

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!