RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


APRIL: Anthems for the rejected
(Spinefarm Records)

A finnországi April debütalbuma, a 2007-es Tidelines, már nagy port kevert a szülőföldön, sőt a szomszédos országokban is koncertezhetett a finn ötös ennek az albumnak köszönhetően. Furcsának tartom, hogy inkább a komor zenék iránt nagy érdeklődést tanúsító Spinefarm Records-nál jött ki mindkét April album.

Tizenkét, nem éppen tipikus finn, dalt kaptunk a korongon. Az album zeneileg nagyon változatos. A dalok gerincén mindig valami alternatív dolog lappang, úgy az énekben, mint a gitárokban. Úgy érzem, hogy tényleg inkább ezek a trendi alter dolgok az alapjai a daloknak, és ennek köszönhetően lettek nagyon rádióbarátok a dalok. Aztán belekevernek a zenéjükbe nem kevés götheborgi dallamot (pl. The War, Blades of Steel) is, punkosabb dolgokat is, és néha nem kevés kései Paradise Lost-os hömpölygős, erős dallamok ízét is ki lehet érezni (pl. Scream).

Annak ellenére, hogy változatos az album és élvezni lehet a dalokat, nem hatott meg, mert úgy hallom, hogy éppen azokat az elemeket varázsolták céltudatosan a húrok közé, amelyekkel Japánban fejeket lehet a földre teperni. Viszont a producerek nevét olvasva (Pelle Henricsson és Eskil Lövström) még jobban eltaszítottam magamtól ezt az albumot, mert ők olyan zenekarok albumait segítették napvilágra, mint In Flames, Meshuggah, stb. És az Anthems For The Rejected albumról átütõ erõ nagyon ritkán jött le. Eléggé összemosódnak a zenei gondolatok, és legtöbbször a dobok is valahol nagyon messze vannak az ember fülétõl. Na, de nem kell egy gagyi lemezre gondolni, mert vannak erõs témák is (pl. Trenched & Buried), ahol tényleg jól tolják a zúzósabb részeket. A kedvenc tételem az Intermission a kevesebb, mint két perces játékidejével, amely alatt valami nagyon elborult dolgok kerülnek a felszínre. Aztán mintha ez a rövid tétel elindította volna a metal lavinát. Sodródtak az ígéretesebbnél ígéretesebb akkordok: Redemption, Homecoming (Krawitz-féle rock akkordok), Death Machine (Bodom-ot idézõ hörgések), While the City Sleeps (Placebo hangulat) - lehet, hogy nem is tudok róla és nagy énekes ez a Hakim Hietikko -, és bõven marad hely az epikusabb részeknek is: The Wait. Szerintem, csak gazdagodhat az a hallgató, aki veszi az albumot, és tüzetesebben végighallgatja. Rokk!

Anthems For The Rejected:

  1. The War
  2. Blades of Steel
  3. The Skies Came Alive
  4. Scream
  5. Trenched & Buried
  6. Intermission
  7. Redemption
  8. Homecoming
  9. The Wait
  10. Death Machine
  11. While The City Sleeps
  12. The Rejected

7
Sebesi

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!