RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


Ari Koivunen: Becoming
(Sony BMG Finland, 2008)

Ari Koivunen neve tavaly óta kering a metaléterben. A finn srác tehetsége már évekkel ezelőtt kopogott az ajtón, hiszen 2005-ben megnyerte a finn karaoke bajnokságot, majd ugyanabban az évben harmadik helyezést ért el a karaoke világbajnokságon. 2007-ben övé lett a finn Idols (kb. a Megasztár megfelelője) "dobogójának" legmagasabb foka. Első albumát olyan nevek hozták össze, mint Janne Joutsenniemi (SubUrban Tribe, Stone), Jarkko Ahola (Teräsbetoni), Marco Hietala (Nightwish, Tarot), Timo Tolkki (Stratovarius) és Tony Kakko (Sonata Arctica)... A siker nem váratott magára, a "Fuel For The Fire" kétszeres platinalemez lett Finnországban.

Egy év elteltével, megszületett a következő korong. A 24 éves énekes hazai népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy a "Becoming" a finn lemezlista élén landolt és egy hét alatt bearanyozódott. A CD producerei ismét Pasi Heikkilä és Nino Laurenne, mint a 2007-es korongénak. Viszont a zenéért és a szövegekért már nem a fent említett "sztárgárda" a felelős. Többnyire Pasi, Nino, illetve Ari csapata állította össze a dalokat. Ha stílusról kell írni, elég megnézni a debütáló albumon dolgozók névsorát. Ez alapján könnyen behatárolható milyen a "Becoming". Mellesleg, Ari nem hiába nyerte meg azt a tehetségkutatót, mert meg kell hagyni, valóban nagy hangja van! Talán mindegyik dalról kéne pár szót írni, de nagyjából ugyanazt lehetne bepötyögni. Klassz melódiák, tiszta ének, fémes gitárok, jó dalok. Ezért csak néhányról emlékeznék meg. Személyes kedvencem a majdnem 6 perces Under The Burning Sky, melynek fülbemászó refrénje egyből bennragad a fülben. De meg lehet említeni az elején fokozatosan építkező Raging Machine-t is, ahol a ritmusszekció után lép be a szaggatott gitár/szintetizátor, végül a lágy ének, melyet az agresszív kórus ellensúlyoz. Videóklip formájában a líraibb, kellemes dallamokba burkolt Give Me A Reason-t tudnám elképzelni. Van itt még gyors trappolós indítású Sign Of Our Times, ahol énekesünk kicsit bekeményít (tényleg kicsit) csakúgy, mint a Hero's Gold-ban, meg egy hosszabb ballada, a Father. A Keepers Of The Night refrénjéről árnyaltan a Scorpions No One Like You c. dala ugrott be (meg hogy elő kéne vennem a Guitar Hero-mat :)). Ari a CD-t záró Mikko Salovaara (Kiuas) által írt Unscarred Within-ben énekel a legkarcosabban. Mikko munkásságát ismerve, nem lehet véletlen, hogy a srácnak ilyen témát adott. A vizuálisabb típusúak megszemlélhetik a Tears Keep Falling klipjét itt.

Tömörítve, a "Becoming" minden power/heavy metal rajongónak ajánlott!

Utózöngésként: Remélem, Ari nem fog belefulladni a hirtelen jött sikerbe! Kár lenne érte! Ezt meg csak úgy gondolatban: milyen "poén" lenne, ha egyszer egy Megasztárt egy igazi fémtorok nyerne meg...

www.arikoivunen.fi/
http://www.myspace.com/arikoivunen

SW

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!