RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


ÚJ IDŐ 2002 Zenebona

Lemezbemutató: Gyermekvilág - Weöres Sándor versei Orbán Ferenc megzenésítésében

Nem egy megszokott dolog, hogy a keményebb zenék felől érkezett gitárosok igazán belevágnának gyermekversek megzenésítésébe. De a székelykeresztúri Forgotten gitáros-énekesét, Orbán Ferit, ismerve ez nem meglepő tőle, mivel 2-3 évig az autentikus népzenét játszó Csalóka együttes cimbalmosa volt.

Húsz Weöres Sándor vers került felvételre, a következő közreműködők segítségével: Hodgyai Gabriella - ének, Fazakas Katalin - ének, Borsodi Árpád - bőgő, Kelemen Zsolt - brácsa, Rózsa Tibor - hegedű és természetesen Orbán Ferenc - gitár, furulya, köcsögdob, ágascsattogó, csettegtető, suttogás.

A rövidke zenés versek engem hangulatilag a '70-es évek végi, '80-as évek eleji román televízió magyaradásainak idejébe röpítenek vissza, amikor még Józsa Erikáék készítettek hasonló dolgokat. Ugyanez az érzés kerített hatalmába a december végi kazetta bemutató előadás ideje alatt is. Az agyamon átsuhanó gondolat pedig az volt, hogy lám itt egy új generáció, amely ebben az elsekélyesedő értékek, ál idolok után rohanó világban képes és mer a széllel szemben... és igazi értékek megőrzésére adja a fejét.

Orbán Ferenc e kazettát a gyermekeknek ajánlja, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Én azoknak a szülőknek - hogy ajándékozzák meg ezzel a kazettával csemetéiket - akik nem akarják, hogy gyerekeik kamaszkorukra teljesen elhülyüljenek, elbutuljanak az MTV-s, kereskedelmi rádiós és TV adók gagyi világának hatására.

SchEndre

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!