RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


Pandora's Box: Pangea
(Hammer Records-Paranoid Records [Erdély-Ro])

2006 november 11-én lezárul egy korszak a magyar rock-történelmében. A Pandora szelencéje végleg lezárul. Egy több mint 25 éves múlttal rendelkező legenda mond most búcsút a közönségének. Ez a 25 év tele volt megpróbáltatásokkal, sikerekkel, gyásszal és örömmel.

Tavaly nyáron sok bonyodalom és gond után megszületett a zenekar 5. stúdióalbuma. Az ezredfordulón Cserháti István (R.I.P.) újra életre keltette ezt a patinás zenekart, de sokak meglepetésére teljesen új és fiatal felállással. De még nagyobb meglepetést okozott a Reményre Ítélve c. album, mely egy modern de mégis klasszikus hard rock lemez volt.

A Pangea albumra ért igazán össze a csapat, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a 12 mestermű amely a lemezen található. Az album az első hangtól az utolsóig tökéletes, egy alapmű. Ilyen jó lemez ritkán születik, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon!!!

Egyes nóták Pityi távozása óta új értelmet kaptak, ilyen például a nyitó Veled múljon el, vagy a záró Még egy perc. A Veled múljon el c. nóta olyan, mintha Pityi végrendelete lenne, amelyben arra kéri a "végrehajtókat", hogy vigyék tovább a zenekart. Sajnos ez nem valósult meg, mert Pityi halála által nemcsak egy zenésztárs ment el, hanem a csapat ügyvezetője és mindenese. Nélküle már nehéz méltó módon továbbvinni a P.Box-ot.

A kis korong tele van ínnyencségekkel: a címadó Pangea, mely egy monumentális alkotás, "felturbózva" a Zene Theatrum gyermekkórusával, az Ezer év, mely egy szívet melengető, hazafias dal, de nem a mellveregetős fajátból, hanem csak szívből tisztán és felemelően. A Jégkorszak c. dal is, bár burkoltan, de a magyarságról szól. A Reményre Ítélve hagyományait átültették erre az albumra is, vagyis újragondolták a legelső P.Box lemez Bolond c. dalát, ami semmivel se kevesebb mint az eredeti.

Röviden még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy kár ezért a zenekarért. A rajongók szívét igazán két dolog fogja csavarni: Pityi elvesztése és a zenekar feloszlása. De a többi dolog (albumok, koncertek és egyéb élmények) mosolyt fakasztanak minden igaz rajongó arcán és szívén. Sokan hisszük, hogy lesz még újjáalakulás! De addig is reményre vagyunk ítélve!!!

NitRo

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!