RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


Perfect Symmetry: Szabad akarat (2009)
(Nail Records - PR [Erdély-Ro])

A '90-es évek közepén/végén Magyarországon valóságos robbanás volt a progresszív rock/metal zenék területén. Sorra alakultak a jobbnál jobb bandák, aztán a gagyiság, az idiotizmusba oltott parasztvakító, kocsma szintű hungarizmus elsöpörte a nem kevés tudással és tehetséggel rendelkező együtteseket, mára kevesen élték túl azt az igénytelenséget ami a mai magyarországi zenei kultúrában van jelen és főleg az dominál.

Szerencsére a pécsi Perfect Symmetry a túlélők táborát erősíti, így a 2001-es első albumuk, a TheHuman Machine, után itt a második remekmű. Igen, remekmű, ennél jobban nem tudom körbeírni a Szabad akarat-ot. Szárnyaló zene, szárnyaló énekdallamokkal, amelyek néhol fájdalmasan gyönyörűek, vagy gyönyörűen fájdalmasak, kinek ahogy tetszik. Szabadon. Igazi ZENE, amelynek a megértéséhez nem kellenek bonyolult matek képletek, csak át kell adni magad a hangoknak, hogy vigyenek egy csodálatos utazásra. A szövegekben még elvétve sem lehet rocker siránkozásra bukkani, pedig a P.S. még annyira sincs jelen a szakmai médiákban (sem) mint egyes jól ismert bandák. A dalok ezúttal magyar nyelven csendülnek fel, pedig sokkal többet érdemelnének, minthogy egy szűk réteghez szóljanak a Kárpát-medence magyarjai között. Igenis tessék angolul (is) danolászni és merészet és nagyot gondolni.

Kár, hogy Friskó Péter nem tudja tovább vállalni az együttesbeli kötelezettségeket. Remélem, hogy utódja, Kovács Attila, ugyanolyan magas színvonalon teszi majd a dolgát, ahogy Fidó tette. Kíváncsian várom a vele készülő új dalokat.

Sok-sok erőt és akaratot Perfect Symmetry!

www.perfectsymmetry.hu
www.myspace.com/perfectsymmetryhungary

9/10
esch

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!