RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


PIGS MIGHT FLY: Pig city life
(Edge Records - P. R. [Erdély/Ro])

Elsőlemezes zenekar kitörési manővere az idei Pig City Life (létezik még két maxi 2007 ill. 2008-ból Fevarin és Melophobia címekkel). Úgy a zenekar neve, mint az album címek roppant poénosak (Paksi csapata is törekszik, de sem a Tüntetés, sem az idei Vegyszer az ételben címnek nem sikerül elismert sikert aratnia).

A negyvenperces játékidőt tizenegy tétel tölti meg, melyekből az első egy ígéretes Intro. Ami utána következik, annyira nem meggyőző és lenyűgöző, mint a cím (Left-handeed Polar Bear), annak ellenére, hogy pörög még a bársonyon futó perc is. Punkos beindulás, és inkább nu-metal, mintsem hardcore vagy crossover lesz belőle. A szöveg is már az első fél percben bedöglik. A gitárok a szaggatott riffeket váltogatják dallamos akkordokkal. A bőgő kicsengése a korai Angertea-t juttatta eszembe. A vokál pedig a reffrén előtt és után idegesítő és gyenge. A dallista következő delikvense az Inverse Mermaid, mely szerintem simán lemaradhatott volna a lemezről, mert semmi extra nincs benne. De ha az ének változatosabb mivoltát nézzük, akkor jó az album elején.

Továbbhaladva, maradnak a derékhajlító riffek, az énekelést felváltó hardcore-os üvöltések, és játékos bőgő témák. Lehet, hogy várnia kellett volna a zenekarnak az albummal, mert elég kiszámíthatóak és gyengék az ötvözetek rengései (az Offroad 7 5 dalban a cigány dallam/ritmus/szöveg). Inkább a kísérletezés jellemzi az album hangulatát. Nó, de előkerülnek fület megfogó dallamok is (Princess, Fevarin), de rossz helyre vannak bepottyantva, vagy éppen nincsenek kellően kiteljesedve. Még csak egy kétnapos vadként tudom elképzelni a zenekart, aki nem tudja, hogy a zölddel vagy az élő hússal kell táplálkoznia.

Az albumot polcra téve többszöri hallgatás után, csak egy marék jópofa név és cím marad meg az emberben, és egy-két refrén a zenei élvezet és öröm helyett (ami egy albumnak a célja lenne). De ez csak az én véleményem. Veszíteni nem hiszem, hogy sokat veszítene bárki is minimum egyszeri hallgatással.

6
sebesi

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!