RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


CD


PROSECTURA: Sándor, József, melegek
(Edge Records - Paranoid Records [Erdély])

2007 január közepe két fontos esemény helyszíne volt a Prosectura életében: piacra került a Sándor, József, Melegek... és lemondtak dobosukról, aki a Stereochrist-ban döngöli tovább a bőröket.

Egy ilyen album mindig üdítően hat a szervezetre. Van aki a blekkmetált választja és mindenféle világfájdalommal körülölelteti magát, vérről, pusztulásról dalol, van aki talál négypár rímet és összehoz ezek kombinációjából egy evilági szöveget.

Ez a lemez multimédiás formátumban látta meg a lézerfényt. A multimédiás részen az ezerkilencszáz-kilencvenötben (1995) felvett Egyházisátán és Egyöntetű videó valamint a '99-es Hurrá nyaralunk videó lelhető fel. A maradék 38 perces játékidőbe 14 (tizennégy) punk/rock tétel van belegyúrva, mint egy megkeményedett akarat a laza bukszába.

A Sándor, József, Melegek... és a többi kilenc Prosectura lemez között a különbség a javult hangminőség és az énekhang szabályozottsága, a többi maradt a régi, a helyenként szarkasztikus, irónikus szövegvilág is beleilleszkedik a megszokott 'sectura szövegek sorába. Az album elejétől a végéig középtempós, Ramones-es gitártémákból, énekelős punk dallamok változatos sorából van összerakva. Már előre látom, hogy himnusszá fogja kinőni magát az Iszok! (Szia Vili) fütyülgetős dal. Kedvencek: Iszok! (Szia Vili), Szia-Mia!, Kimegyek a szigetre.

Azért szimpatikusak az ilyen zenekarok, mert az emberi dolgok gyerekes lényegét vázolják fel, gúnyolódva ezekkel és mindezt két-három perc alatt.

Sebesi Attila

Vissza


Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!