RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


HÍREK - NEWS


A Székelyföldi Rockmaraton fellépői: Wisdom - akik kiléptek a mókuskerékből

A tradicionális heavy/power metált játszó budapesti Wisdom zenekar idén ősszel ünnepli fenállásának tizedik esztendejét. Új lemezük, Judas címmel pár hónappal ezelőtt jelent meg.
"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a lemezen Judas szerepét egy nagy példaképünk, Mats Levén tölti be, akit többek közt Malmsteen Facing The Animal albumáról, vagy a Therionban és az At Vanceban végzett munkásságáról ismerhettek" - nyilatkozták a tagok.
A Wisdom július 9-én, szombaton a Székelyföldi Rockmaraton záró napján koncertezik, ennek kapcsán Molnár Máté basszusgitáros felelt néhány kérdésünkre.

- Tíz év, pár nagylemez, lenne miről mesélni, zenélni a színpadon. Mégis "sűrített" verzióban mire számíthat Szejkén a nagyérdemű?
- Csirkedarálás, playback, vérfröcsögés, fehér inges táncosfiúk. Ha ez nem elég, akkor nyomunk egy olyan lendületes showt, hogy mindenki elégedetten csettintsen a koncert után.

- Örömmel hirdetitek, hogy idén határon túli fellépéseitek is vannak. Másképp kell készülni egy-egy ilyen fellépésre, netalán más érzelmi töltete van az egésznek, ha nem anyaországiaknak nyomultok?
- Többször volt szerencsénk a képzeletbeli országhatáron túl megmutatni magunkat a múltban, és mindig nagy élmény volt az összes ilyen fellépés. A közönség szeretete leírhatatlan. Erdélyben kimondottan igaz, hogy más az érzelmi töltete a rockzenének, és a zenéhez való hozzáállásnak is, valahogy itt olyan varázsa van a koncerteknek, amely sehol máshol nem jellemző. Nem kell másképp készülnünk egy ilyen koncertre, mert mindenhol a maximumot próbáljuk nyújtani, ellenben lelkileg mindenképp más lesz, mint a többi koncertünk.

- Legutóbbi erdélyi portyátokról, vagy egyáltalán az eddigi erdélyi fellépésekről mit, milyen maradandóbb élményeket, érzéseket sikerült hazavinni? Ha netalán nem sokra emlékeztek - esetleges érthető okok miatt, akkor eltekinthettek ettől a kérdéstől.
- Én azt hiszem, hogy az Olimp által szervezett Eurock volt az utolsó, amikor Erdélyben játszottunk. Az sem ma volt már, de tudni kell, hogy utána nem sokkal, egyáltalán nem is léptünk fel sehol pár évig. Viszont arról a koncertről nagyon szép emlékeket őrzünk. A vendégszeretet fantasztikus volt, a koncert maga pedig lemezbemutató turnéhoz méltó. Mivel most is lemezbemutató fesztiválturnén vagyunk, így hasonló sikerekben reménykedünk a Rockmaratonon!

- Sok fellépés egyben sok élményt is jelent, de egyben kevesebb időt mondjuk másra is. Léteznek bennetek tervek, álmok, remények olyan visszautazásokra - turistaként - s olyan helyekre - esetleg ide Erdélybe is - ahol a fellépések miatt nem tudtatok annyit időzni, amennyit szerettetek volna.
- Amikor újrakezdtük a zenekart, az egyik fő megegyezés az volt egymás között, hogy sokkal több időt és teret hagyunk a városok és az emberek megismerésére is, ahol járunk. Ez azt jelenti, hogy kicsit kilépünk a mókuskerékből, és nem utazás-koncert-utazásról fog szólni egy-egy fellépés, hanem hazarohanás helyett körülnézünk a városokban ahol koncertezünk, megpróbáljuk kicsit felvenni, átérezni a hely hangulatát. Legutóbb pl. Kolozsváron játszottunk, és másnap pár órás városnézés után mentünk csak haza. Sosem értettem azokat a zenekarokat, akik a világkörüli turnéjukon csak a szállodaszobákat és a koncerttermeket látogatják.

- Erdélyi visszhangokról, itteni rajongókról van-e tudomásotok, alakultak-e ki kapcsolatotok, barátságok?
- Én mindig kihangsúlyozom, hogy nincsenek rajongóink, hanem nagyon jó közönségünk van. Ahhoz nagyon nagy sztárnak kell lennie egy zenekarnak, hogy rajongói legyenek. Értünk nem kapnak hisztériás rohamot az emberek, de hátha ez is eljön majd egyszer :)
Nagyon sok visszajelzésünk van Erdélyből, régebben igen nagy táborunk volt itt, most pedig pont jó lesz erre is a Rockmaratonos fellépés, hogy meglássuk kitartottak e mellettünk a régiek, illetve hogy szereztünk e új Wisdom kedvelőket az új lemezünkkel.

(A fotót Kovács Levente készítette)

http://www.wisdom.hu

Forrás: Székelyföldi Rockmaraton sajtó

Vissza

Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!