RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTBESZÁMOLÓK


Piramix, Spleen, After Midnight, Traffik TBC
- 2006 június 22. Bolyai Farkas Líceum udvara, Marosvásárhely -

Traffik TBCA marosvásárhelyi napok alkalmával a Transylvania Music, a Schola Particula 1557-Bolyai 2000 Egyesület és a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal négy zenekart hívott össze június 22-én este a Bolyai Farkas Líceum udvarára. A díjtalan belépő ellenére viszonylag kevés ember volt kíváncsi e rendezvényre.

Elsőként, a színpadért felelős személyzetet leszámítva, a Traffik TBC, helyi zenekar tagjai léptek színtérre, akiknek a saját darabjaik nem szóltak annyira jól, mint a feldolgozások, annak ellenére, hogy mindivégig egyforma szépen sütött a nap. Lehet, hogy még lesz valami ebből a zenakarból, mert pimasz jól játszottak.

After MidnightAz After Midnight, ugyancsak helyi együttes, volt a második felvonás zenekara, akik rock'n'roll-os zenéjükkel jó hangulatot teremtettek az első pár számmal. Aztán az összegyűlt népet mészárosként darabolta fel a hangulat. Egyik részük keleten sörért állt sorba, hátha Ők is csatlakozhatnak a középen maradt, mozgolódó tömeghez. A délre és északra szorított csoportok, pedig egymás közt beszélgetve, figyelték, hogy mi folyik "odafent", a "színpadon". A női ének kifogástalan volt, ugyanúgy, mint a zenekar többi tagjának zenei képessége.

SpleenHarmadik zenekarként a Spleen-t, marosvásárhelyi csapatot, kaptuk. Az ének ismét szinte ámulatba ejtett, pedig vannak még jobb torkok is a világon.Terítékre került a New Years Day (Bono és bandája-U2), Depeche Mode-tól a Strange Love és Personal Jesus, és természetesen a rockzene királynőjének (Queen) egyes darabjai.

A záró színben, azaz a negyedikben, a PiramiX, budapesti zenekar, játszotta el a Piramis együttes szerepét. A lényeges külömbség az előadásmód volt az előző három és e zenekar között. De ez érthető is, hiszen mindegyik tagnak van rutinja a szereplésben, kezdve Vörös Gábortól (ex Ossian basszer) a SzívTV-s műsorvezető Villmányi Gáboron keresztül Manhattan Csokiig. A Piramis rajongók igencsak jól érezhették magunkat, mivel igen tiszta hangzásnak és egy jó műsornak voltak szem- és fültanúi. Én hálás vagyok a Teremtőnek, hogy nem Beatles, Omega és Piramis slágereken kellett felnőjek, hanem megteremtetett számomra a bika-riff korszak.

Sebesi Attila

Vissza

Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!