RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTBESZÁMOLÓK


Rockmaraton - Metalkezelés Szejkefürdőn

Az elmúlt héten ötödik alkalommal dörrentek meg a hangfalak Szejkefürdőn, a Székelyföldi Rockmaraton koncertsorozatán. Az Orbán Balázs sírjához zarándokoló túristák meglepődve méregették a székelykapuk körül tarkálló többszáz sátrat, ám - a rockerek őszinte sajnálatára - ilyen látványban csupán csak néhány napig lehetett részük. Tény, hogy a Rockmaraton résztvevőit igencsak kellemes látvány fogadta, hiszen ekkora színpadot és reflektorerdőt még nem láthattak Székelyudvarhelyen és környékén. A hangzás ellen ezúttal a vájtfülüeknek sem lehetett komolyabb kifogása, így a másfél- kétezres rockersereg szórakoztatása már csak a négy nap alatt fellépő harminc zenekaron múlott.

Míg a hazai csapatok előtt elsősorban szűkebb rajongótáboruk csápolt, a több évtízedes sikersorozattal büszkélkedhető sztárok szépen feltöltötték fekete polósokkal Szejkefürdő domboldalát. Amint az várható volt, első nap Kalapács Józsi zenekara vitte el a pálmát. A csapatának újabb dalai után felcsendülő régi Pokolgép himnuszok sorozata alaposan megdobogtatta a rockerszíveket. Aki ezután hazaindult bánhatja, hiszen jópáran az Erdélyben első alkalommal fellépő Lord produkcióját emelték a Rockmaraton képzeletbeli dobogójának legmagasabb fokára. A legendás szombathelyi csapat Magyarország nyugati végéből érkezett, de a közel ezer kilóméteres út után is úgy játszottak, ahogy azt az ínyencek elvárták tőlük.

Másnap szinte elmosta az eső a koncerteket, de a csíkszeredai Fading Circles progresszív fémzenéjére felszakadtak a felhők, a színpad előtti tér pedig jócskán benépesült. A punkveteránnak számító Auróra előadása az ötödik Rockmaraton talán legérdekesebb színfoltja volt. Néhány tarajos punker is előkerült, hogy akkora pogózásba lendüljön, amit már Vigi, a győri csapat frontembere is megsokallt. Az újabb stílusváltást az Amoknak köszönhettük, akik a Nevergreen nyomában járva alaposan lehangolt gitárokkal fokozták a gótikus hangulatot. Péntek a Moby Dické volt, akik mostanáig is a magyarországi zenekarok közül a legtöbb erdélyi fellépéssel büszkélkedhettek, de az idénre beütemezett öt koncertjükkel végképp elhúztak a többiek előtt. Ők is két évtízed terméséből nyújtották legjobb dalaikat, ugyanúgy, mint a szombaton fellépő Ossian. Paksi Endréék tavalyi albumuk Erdélyhez (is) kapcsolódó dalaik mellett régi nagy himnuszaikkal idén is a rock legtöbb "katonáját" állították csatasorba Szejkefürdőn. Az ötödik Rockmaraton lezárt egy sorozatot, így jövőre alaposabb megújulást és rendkívüli meglepetést igérnek a Zeneudvar.ro égisze alatt munkálkodó szervezők.

Zilahi Csaba

Vissza

Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!