RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTBESZÁMOLÓK


Monsters Of Transylvania
2006 október 27, Marosvásárhely, Sportcsarnok

TűzmadárSzép idő volt, megvolt a belépőm és minden okom arra, hogy ott legyek a rockfest-en. Az idei fesztivál szörnyei a Guerrillas, Legion, Korruption, Defender (aki az utolsó pillanatban lemondta a fellépést), Tűzmadár, Sear Bliss és Moby Dick volt.

15 órakor már 20 perc sportcsarnok-előtt-töltött régiségem volt, mert két ingyenes szabadtéri koncert is volt ígérve a nagyérdeműnek: az Ultimul Rând (Marosvásárhely) és a Rammstein Cover Band (Budapest). Hála a világot mozgató Erőnek, nem volt már túl sok hátra az Ultimul Rând műsorából érkeztemkor. Zenéjük olyan, mint bármely rádio-sláger bandáé: semmitmondó. Még a Sugababes - Push the button dalt is feldolgozták. A budapesti zenekar előadására nem került sor (a magyar-román határt nem sikerült átlépniük). Helyettük a marosvásárhelyi Claymood lépett fel. Röviden róluk: derékból mozgó, rocksztár életre vágyó, angol nyelvtudásukat fitogtató (pedig egyetlen angol ajkú jelenlévő sem volt), magatartás nélküli zenész csoportosulat. Meglepődésemre a Tűzmadár is fellépet egy rövid műsor erejéig, magamon Bőr Jack-kel, jobbomon Göbl Gáborral hallgattam végig a Dream Theater: Pull Me Under-ét az ők előadásukban.

16:30-ra volt beharangozva a kapunyitás, mivel a Guerrillas 17:05-kor kellett volna kezdjen. 17:30-kor még sehol semmi megmozdulás, a szabadtéri színpad bontásától eltekintve. Türelmem hanyatlása erőt kezdett venni rajtam, belőttem egy sört. Vissza a csarnok elé, aztán vissza még egy sörre. El is ment a kedvem rendesen mikor: hallom, hogy a Guerillas már rég leszállt a színpadról, és még 20 percbe telik amíg bejutok. Hogy miért volt ez a nagy csuszás? Nem tudom. A szervezők válasza a kérdésre: "no comment" (az ilyen válaszokat nem illik boncolgatni).

Sear Bliss Sear Bliss

Kb 20 óra előtt 20 perccel (!) beléphettem Erdély Szörnyei vermébe. A Legion döngetett a színpadon szólók nélküli thrash stílusban. Annak ellenére, hogy pocsék az akusztikája a teremnek, a koncertek eléggé tiszták voltak. A Sear Bliss jelentette számomra az est fénypontját, még akkor is ha nem láttam a maradék előadót. A Two Worlds Collide-dal indítottak, amire aztán lehetett zúzni. Természetesen az Arx Idolatriae is terítékre került. Mindvégig, míg színpadon voltak, az volt az érzésem, mintha azok a 16-18 éves zenészek lennének előttem, akik a The Pagan Winter demó-val úgy meglepték annak idején a black metal színtért, mint Nyikolájt a tetvek. Jó buli volt.

Moby Dick Moby Dick

TűzmadárHogy a Korruption mikor lépett színpadra azt nem tudom. Smici és bandája idén már ötödször (ha nem számoljuk az előző esti szatmárnémeti-i fellépésüket) tett megtisztelő látogatást Erdélyországban, egyszer el is csíptem őket, ezért nem nagyon bánom, hogy nem néztem meg őket ismét. Gondolom a legjobb Moby Dick dalokból összeválogatott műsor jól sült el.

Nem hiszem, hogy két év múlva még lesz olyan metál tehén, vagy fém deszka, vagy angyalképű báb-isten, vagy szeszkazán sörénymester, vagy nyugdíjazott páncélos, röviden erdélyi fesztivál-látogató, aki nem fogja ismerni azt a nevet, hogy Boros Olimp. Nos, kedves olvasók, Ő az a személy, akinek sikerült másodjára is összehoznia egy ekkora méretű Erdély Szörnyei metál-fesztivált. Reméljük, hogy a Monsters Of Transylvania fesztivál lesz az a fesztivál Erdélyben, amelyre már 364 nappal előtte készül minden érdeklődő.

Sebesi Attila

Vissza

Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!