RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTBESZÁMOLÓK


T.Rex - magie glam in Hard Rock Café
- Bucuresti, 29 martie 2012, Hard Rock Café -

Ce as putea spune despre un concert care m-a umplut de buna-dispozitie si din care mi-au ramas nenumarate franturi de melodii in minte? Poate doar ca a fost de senzatie si ca am simtit ca am calatorit in timp: am trait frenezia glam, iar 90 de minute au trecut ca o clipa, alaturi de T.Rex.

Am avut mai intai parte de incalzirea oferita de cele doua trupe din deschidere: mai intai QuantiQ, din Brasov, a abordat un rock elaborat cu accente progresive.

Organizatorii au avut un scurt moment dedicat tinerei pictorite Rodica Radusca, catre care sunt directionate incasarile rezultate de pe urma concertului. Artista a oferit trei tablouri, care au fost castigate de spectatori.

Apoi Manfellow, laureatii Global Battle of the Bands Romania 2011, a venit cu un recital de rock alternativ, dinamic, bine pus la punct si cu priza la public. A urmat inca un moment cu miza pentru spectatori, acordarea celor patru abonamente la Ost Fest, evenimentul rock al anului 2012. Premiile au fost oferite de Project Events si acordate de reprezentantul Rock FM, Claudiu Cirtina.

Putin dupa ora 22.00 au urcat pe scena cei sase membri T.Rex. Au promis ca vor canta toate hiturile din epoca Marc Bolan si s-au tinut de cuvant. Au demarat cu piesa "Metal Guru", de pe albumul "The Slider" (1972), urmata de "Ride a White Swan" - primul hit al formatiei. Buna dispozitie a trupei i-a cuprins imediat si pe cei prezenti, multi parasind locurile de la mese pentru aveni mai aproape de scena. "Cosmic Dancer" a fost primul moment mai soft al serii, iar abordarea vocala lasciv invaluitoare a lui Jay Spargo a aprins scanteia romantismului in sala. S-a revenit repede insa la energia debordanta ce a caracterizat interg show-ul, cu piesa "Teenage Dream", dedicata fireste adolescentilor.

Pe la jumatatea show-ului si-au facut loc elementele de artilerie grea: "Children Of The Revolution", apoi "Jeepster", si "Get It On," de pe albumul-simbol "Electric Warrior," au rasunat pe rand in Hard Rock Cafe, acompaniate de aplauzele ritmate ale spectatorilor.
Paul Fenton, tobarul care a avut sansa sa cante si in formula de aur a trupei, alaturi de Marc Bolan, a facut show, atat in timpul soloului sau, cat si inainte de bis, cand a interactionat cu publicul.

Graham Oliver, fondatorul Saxon, a stat cat se poate de aproape de spectatori si a captat atentia tuturor, prin nenumarate "ghidusii" executate la chiatra, incununate in final de un solo cu stil. Cat despre solistul Jay Spargo, acesta a reusit sa dea pieselor acel accent provocator, ce il caracteriza atat de bine pe Bolan, iar carisma personala le-a adaugat o nota jucausa. A rezultat o prestatie autentica si extrem de placuta.

La bis am avut parte de inca doua piese de calibru: "20th Century Boy" si "Hot Love", rasplatite de public cu aplauze indelungate, care l-au determincat pe vocalul Jay Spargo sa anunte ca vor reveni in 5 minute, pentru autografe, spre incantarea celor prezenti.

Jay Spargo - voce, Linda Dawson - backing vocals, Graham Oliver - chitara, Tony Allday - bas, Dave Major - clape si Paul Fenton (tobe) au reusit sa atraga la concert public de toate varstele, iar muzica i-a atins si i-a bucurat pe toti in egala masura.

Setlist:
Metal Guru
White Swan
Telegram Sam
Cosmic Dancer
Born To Boogie
Easy Action
Truck On Tyke
New York City
Teenage Dream
Dandy In The Underworld
Revolution
Laser Love
The Groover
I Love To Boogie
Jeepster
Get It On
Encore:
20th Century Boy
Hot Love

Text: Ruxia Sandru
Foto: Iulian Georgescu - Rock 4 You

Vissza

Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!