RM Shop

PARTNEREK


HammerWorld

Accord Management

Cartea de nisip

Hatework

Maximum Rock Magazin

Sun&Moon Records

Transylvania Music

VHR Pub

Zenecentrum

free counters

RM Media


KONCERTBESZÁMOLÓK


MANOWAR - explozie heavy metal pe scena OST FEST
- Bucuresti, 16 iunie 2012, Romexpo -

Sâmbătă 16 iunie, MANOWAR a zguduit pentru a treia oară capitala, oferind un show excepțional, în fața a peste 10.000 de fani entuziaști. Revenirea, în formula Joey DeMaio (bas), Eric Adams (voce), Karl Logan (chitară) și Donnie Hamzik (tobe) a fost de bun augur: cei prezenți au apreciat concertul drept cel mai spectaculos din cele susținute până acum, de trupă, în România.
Puțin după ora 21.00 regii metalului au pus stăpânire pe scenă, în acordurile zguduitoare ale piesei "Manowar," cu care încep întotdeauna concertele trupei. Mulțimea a răpuns frenetic și o mare de mâini s-a ridicat în aer, întruchipând celebrul "sign of the hammer".
Bucureștenii au avut parte de un setlist cu o structură interesantă: MANOWAR a cântat câte o piesă de pe fiecare din primele nouă albume ale sale, în ordinea corepunzătoare succesiunii cronologice a acestora. Pe lângă "Manowar", de pe albumul de debut Battle Hymns (1982), am trecut prin discografia trupei, din 1983 până în 2002, ascultând: Gates of Valhalla (Into Glory Ride - 1983), Sign Of The Hammer, Fighting The World și Kings of Metal, fiecare de pe albumul cu același titlu, Metal Warriors (Triumph Of Steel - 1992), Brothers of Metal (Louder Than Hell - 1996) și "Call To Arms", de pe Warriors Of The World (2002).
În prima parte a concertului a fost inclus și solo-ul lui Karl Logan, viguros și plin de vituozitate, îmbogățit ca capitolul spectacol de căderea pe spate a chitaristului.
Showul a inclus și piesa "The Gods Made Heavy Metal", momentul în care, în mod tradițional, atenția tuturor se îndreaptă asupra unui spectator, care vine pe scenă și cântă la chitara lui Karl Logan. Vicențiu a fost cel care a acceptat provocarea, iar două frumoase fane Manowar l-au încurajat pe parcursul melodiei cântate alături de regii metalului. La final, curajosul fan a luat acasă chitara.
Organizatorul festivalului, Sorin Săraru - managing partner Project Events a urcat în lumina reflectoarelor pentru a primi mulțumiri, la scenă deschisă, din partea lui Joey DeMaio.
Apoi showul a fost întregit de soloul basistului și speechul rostit într-o română articulată corect. Joey DeMaio a evidențiat faptul că celebrează "pe plaiurile mioritice", alături de "urmașii lui Decebal și Traian", lansarea albumului The Lord Of Steel, în format digital.
Discursul în limba țării în care se află este modul în care basistul își arată prețuirea față de fanii din fiecare țară în care concertează.
Tot în semn de mulțumire pentru "sprijinul neîncetat" al fanilor, Joey DeMaio a menționat că, 5000 dintre cei prezenți la show, pot primi gratis varianta digitală a noului album "The Lord Of Steel." Basistul a reamintit astfel de promoția anunțată de organizatori încă de la confirmarea concertului, valabilă pentru care au achiziționat bilete pentru seara Manowar sau abonamente pentru întregul festival de pe www.biletoo.ro "Warriors of The World", un adevărat imn în rândul fanilor MANOWAR, a făcut din nou publicul să vibreze și a creat starea necesară pentru headbangingul de final, derulat pe piesele "Thunder In The Sky" și "The Power".
Bisul a început cu o altă melodie simbol - "Hail And Kill" și a continuat cu o surpriză de proporții: aria "Nessum Dorma", din opera Turandot, a lui Giacommo Pucinni, a răsunat în interpretarea absolut impresionantă a lui Eric Adams.
Concertul s-a încheiat cu "Black Wind, Fire And Steel." A urmat un ritual obișnuit, dar foarte gustat de fanii trupei: Joey DeMaio a rupt corzile de pe bas, iar patru fani norocoși din primele rânduri au plecat acasă cu un suvenir primit chiar de la celebrul basist.
A fost un spectacol în toată puterea cuvântului, exact așa cum promisese Joey DeMaio la conferința de presă în care concertul a fost anunțat. Am avut sunet clar și zdrobitor de puternic și peste două ore și jumătate de metal viguros, în compania unei trupe pregătite pentru un nou asalt mondial, în neîncetată cruciadă pentru heavy metal.
Concertul de la București a fost primul din turneul pe care MANOWAR îl întreprinde în acest an. Trupa mai are programate apariții, în calitate de cap de afiș, la Gods of Metal - Italia (21 iunie), Getaway Rock - Suedia (6 iulie) și Dortmunder Music Week - Germania (9 iulie).
Concertul MANOWAR s-a derulat în cadrul OST Fest - evenimentul rock al anului 2012. Pe scena principală de la Romexpo au mai urcat: Motley Crue, Dimmu Borgir, Overkill, Exodus, White Walls, Psycho God, Armies of Enlil (15 iunie), Europe, Trooper, HolyHell, Mistery, Desant (16 iunie), Motorhead, Megadeth, WASP, Lake Of Tears, Metrock și Reborn (17 iunie).
Iar pe scena secundară, pe care "ostilitățile" muzicale au avut loc de la ora 23.00 până la răsăritul soarelui, au fost prezenți: Infected Rain, Finsterforst, Warchant, Claymore, Thornafire (15 iunie), Steelborn, Gothic, Syn Ze Sase Try, Addiction, Incipient (16 iunie), Tiarra, Khors, Shifting Sands, Voodoo, Code Red (17 iunie).
OST FEST 2012 este un eveniment organizat de Project Events în parteneriat cu Cavalleria Events, amplificat de Rock FM.

Ruxia Sandru

Manowar
Manowar, Europe

Vissza

Copyright © 2005-2013 RM Media. All rights reserved!